IsBroodnodig

Over ons

Wij, Cees de Boer en Marijke Lambrigts, hebben een mooie en succesvolle professionele carrière achter de rug en wij zijn tevreden met het resultaat en zijn gelukkig dat wij het goed hebben.

Marijke was sinds 2001 actief in India (Dazzling Stone School) – waarbij in een lokaal weeshuis annex basisschool gezorgd werd voor een gezond middagmaal en het loon van de leerkrachten. 

Eind 2018 vernam ze van een vriendin dat er in Hasseltse scholen kinderen waren met lege brooddozen tijdens de lunch. Dit schokte haar dusdanig, ze vond dat er iets moest gebeuren.  

Het project Isbroodnodig VZW werd opgestart in 2019. We moeten helaas vaststellen dat in de nabijheid van onze eigen thuis een grote nood is. Eten is één van de primaire behoeftes en die behoefte willen wij voor een stukje oplossen.

Ook Marijke’s broer, Marc Lambrigts werkt intussen mee en zorgt voor logistieke oplossingen. Voldoende en tijdig eten is één van de primaire behoeftes en die behoefte willen wij voor een stukje oplossen, vooral in onze eigen provincie.

Meer details over onze hulp

21 Basisscholen

21 basisscholen in Limburg krijgen dagelijks hulp bij het vullen van de brooddozen tijdens de lunch en het uitdelen van het tussendoortje tijdens de speeltijd ‘s ochtends.

350 brooddozen

350 kansarme kinderen genieten dagelijks van brood, lekker beleg en soms een koekje dankzij onze steun en leveringen.

Financiële steun

Verder steunen wij projecten die kansarme kinderen betere levensomstandigheden geven.

Respect

Dit alles op een respectvolle manier voor kind en ouder.

Extra leveringen zoals koeken, fruit, yoghurt, hygiënische producten, beschuiten horen er soms ook bij – als de nood hoog is ondersteunen wij met plezier.

Wij leveren niet elke week, de voeding wordt gestockeerd in diepvriezers en koelkasten zodat onze ritten beperkt blijven (onze voetafdruk …) ; in totaal doen we toch bijna 3000 km per jaar om alles op zijn plek te krijgen.

Soms starten we een bijzonder project en zoeken een lokale sponsor : zo leverden we al gele hesjes, pantoffeltjes, sportkleding, zwemkledij, een koelkast, ballen en nog veel meer met behulp van onze fans/sponsors/vrienden en lokale service clubs.